keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lauha talvi ei suosi ruoppausta

Tänä talvena pakkanen ei ole paukkunut tarpeeksi.  Kaivurimies nro 1.  ei nimittäin ole tullut edes kokeilemaan rantamme jään kantavuutta. On tainnut olla kyllä muitakin kiireitä. Viime viikolla samainen kaveri oli kuulopuheiden mukaan käynyt nostamassa nosturillaan Tyvelänlahdesta erään toisen jäihin tipahtaneen kaivurin. Että huonolta näyttää jäätilanne Laukaassa.

Maanantaina mieheni soitti uudelle kaivinkonekuskille, joka kuitenkin oli vielä kiinnostunut yrittämään. Hän sanoi virittävänsä pumpun jäälle puolen viikon maissa ja arvioivansa jään paksuutta jäädytyksen jälkeen uudelleen. Maaliskuun lopulla hän sitten mahdollisesti kokeilee, josko jää kantaisi konetta. Jos ei jää silloin riitä, niin sitten homma siirtyy seuraavalle talvelle. Tai sitä seuraavalle. Tiedä enää näistä Suomen talvista.

Äsken kävin ylärinteen naapurissa Jukka-Talo-esittelyssä ja huomasin, että Reinolan rannassahan on joku hommissa. Loistavaa! Kävin esittäytymässä ja pyysin lupaa ikuistaa jäädytysyrityksen. Ujo mies ei kuvaan uskaltautunut, mutta kuten kuvasta näkyy, nyt on ainakin yritystä! Nyt lisää pakkasta, kiitos!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sneak peek Jyväskylän asuntomessualueelle

Viikonloppuna Kontio hirsitalot ja -huvilat järjesti ensi kesän asuntomessukohteessaan Jyväskylän Äijälänrannassa taloesittelyn. Kontion messutalo on nimeltään Laajaranta.


 Parkkipaikalta esittelytalolle kävellessämme bongasimme Honkarakenteen kaksikerroksisen Harmonia-messutalon.


 Honkarakenteen pulpettikattoisen hirsitalon takaa pilkistää Honkatalon Cube 170.


Edempänä Rekoolinkatua sijaitsee Honkatalojen toinen kohde: Polar 165



Reinolan kenties lopullisia pohjakuvia odotellessa ajatukset ovat kääntyneet jo ulkoväritykseen. Harmaa ulkoväritys on ollut suunnitelmissa, ja piipahdus messualueella tarjosi harmaan ulkovärityksen puntarointiin hyvät esimerkit. Kuten yllä olevista kuvista näkyy, kaikki hirsitalot ovat harmaita. Ja aika tummia sellaisia.

 Laajaranta-nimisen talomallin hopeaan vivahtava harmaa oli hirsitalojen pintakäsittelyistä upeimman näköinen. Valoisammalla kelillä väri näyttää varmasti vielä vaaleammalta, mutta aivan vaaleanharmaasta kyseinen maalisävy ei taitaisi käydä;-) Pidän myös kovasti sokkelista.


Ikkunoiden ja ovien sävy on todennäköisesti tummanharmaa RR23. Profin Oy:n valmistama lasiliukuseinä on aivan ihana.


Kontion messutalo on käsitelty luonnonöljypohjaisella Diotrolin Silverwood Opaque -pintakäsittelyaineella. Oululainen maalausfirma Domuon jälleenmyy sveitsiläistä tuotetta Suomessa. Linkistä voit lukea lisää hirsirakennuksiin tarkoitetusta hengittävästä Diotrol-pintakäsittelyaineesta.